Sposób przygotowania

Skrzydełka dokładnie płuczemy i osuszamy. W niewielkiej szklanej lub metalowej miseczce lub filiżance mieszamy dokładnie przyprawy (np. 2 łyżki stołowe przyprawy Kucharek i po 1 małej łyżce papryk) dodajemy powoli małą ilość oleju, tak, by otrzymać bardzo gęsta \"papkę\". Wciskamy świeże ząbki czosnku (ilość zależnie od preferencji smakowych) i dosypujemy troszkę suszonego koperku. Tak przygotowana marynatą dokładnie nacieramy każde skrzydełko z osobna, tak by dokładnie rozprowadzić ją na całej powierzchni mięsa. Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki na minimum godzinę (im dłużej, tym lepiej, u mnie jest to najczęściej kilka lub kilkanaście godzin).
Tak przygotowane skrzydełka układamy na dobrze rozgrzanym grillu, grillujemy pilnując, żeby się nie spaliły. Można również upiec w piekarniku.
Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !