Sposób przygotowania

Poledwiczke naszpikowałam kawałkami czosnku i zamarynowałam sobie w piwie, z dodatkiem liscia, ziela, pieprzu, zabka czosnku, cząbru na 2 h. Potem dałam na goracy tluszcz (ewentualie mozna uzyc grilla), obsmażyłam, pociełam na kawałki, wyjęłam. w miedzyczasie podsmazyłam cebule, dalam znowu polewiczki, podlam piwem z marynaty (ale neicałym), doprawiłam i dusiłam ok 25 minut, płyn uzupełniajac wodą. na koniec dałam smietane do sosów małe pudełeczko, marynowany pieprz zielony i to jeszcze razem dusilo sie 5 minut, dodałam natke pietruszki suszona. Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale apetyczne!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    super musi być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ten sos musi być przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w piwie nie próbowałam ... ale wszystko przede mną :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !