Sposób przygotowania

Płatki jęczmienne zagotować w szklance wody, ostudzić, dodać jajko, mąkę sojową, tartą bułkę, rozgnieciony czosnek oraz musztardę i wyrobić masę. Wilgotnymi dłońmi formować płaskie kotlety i smażyć na niezbyt gorącym oleju..
Wymieszać starte jabłko z cebulą, ułożyć na spłaszczonych kotletach, wierzch pokryć plasterkami sera i zapiekać w piekarniku z włączonym górnym źródłem ciepła albo w grillu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne kotlety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze takich kotletów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !