Sposób przygotowania

Żeberka przekroić, ugotować z liściem laurowym i kilkoma ziarnkami ziela angielskiego w ok. litrze - półtora wody. Kapustę i marchew poszatkować. Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Z wywaru wyjąć żeberka i wrzucić starte buraki,marchewkę i poszatkowaną kapustę. Gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku natką pietruszki, warzywkiem,smakomykiem zamiast soli. Na koniec zabielić śmietaną do gotowania. Podawać np. z ziemniakami z wody.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bardziej pomarańczowy niż czerwony ale przepyszny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !