Sposób przygotowania

Z mąki, posiekanego schłodzonego wcześniej masła, żółtka, proszku do pieczenia, szczypty soli oraz paru łyżek wody szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować je w kulę, zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić przez 30 minut w lodówce.
Cebulę pokroić w piórka. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i dusić ją przez ok. 15 minut bez przykrycia w winie. Następnie wyłączyć ognień i chwilę jeszcze trzymać na palniku, aby odparował płyn.
Ciastem wykleić natłuszczoną wcześniej formę do tart. Nakłuć widelcem. Pieć pod przkryciem papieru do pieczenia ok. 10 minut. Do cebili dodać ser, dokładnie wymieszać. Nadzenie wyłożyć na ciasto, ozdobić oliwkami. Piec kolejne 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    proste!!! to super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    proste!!! to super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    superowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !