Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i wykroić w nim kieszeń.
Obrać jabłka i pokroić na małe kawałki. Śliwki przekroić na pół. Wymieszać jabłka i śliwki.
Nadzienie nałożyć do kieszeni w mięsie, a następnie zamknąć ją wykałaczkami. Piec w temp 200 stopni C ok godziny.
Cebulę podzielić na ćwiartki. Dodać do mięsa z listkiem laurowym ok 40 minut przed końcem pieczenia. Sos rozprowadzić rosołem.
Pozostawić 3 plastry ananasa. Pozostałe pokroić na kawałki. Dolać połowę soku i dusić 20 minut.
Mięso wyjąć. Sos przelać przez sito. Dodać śmietany, chwilkę zagotować i zagęścić zasmażką. Ułożyć na półmisku i przybrać melisą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !