Sposób przygotowania

Filety opłukać ,pokroić na małe kawałki,cebulę obrać i pokroić,podsmażyć filety wraz z cebulą na maśle,bułkę pokroić i dodać do ryby na patelnię,podlać rozpuszczonym w wodzie rosołem,zdjąć z ognia i dobrze ostudzić,następnie zemleć dwukrotnie ,dodać koncentrat pomidorowy i troszkę imbiru,wbić jajka i wsypać kaszę mannę ,doprawić do smaku ,dobrze wymieszać,brytfannę przygotować ,wyłożyć pergaminem,posmarować tłuszczem i ułożyć bardzo ścisło farsz,przykryć z wierzchu pergaminem i piec,po upieczeniu wyjąć i ostudzić,kroić nożem umaczanym w gorącej wodzie.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pasztet z ryby, interesujące
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !