Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki, ugotować, odcedzić. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę na stolnice posypaną mąką. Dodać resztę mąki, jajko mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta toczyć niezbyt cienkie wałki, kroić na kawałki, każdy rozpłaszczyć na placuszek, w który zawijamy starannie przygotowany farsz. Knedle kłaść do wrzącej lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotować ok. 3 minuty.
Przygotowanie farszu: Grzyby namoczyć przez noc, następnie je ugotować. Kapustę zalać wywarem z grzybów, gotować pół godziny. Na patelni smażyć kapustę, cebulę pokrojoną oraz grzyby, pod koniec dodając posiekane jajko na twardo, przyprawić na ostro.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !