Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Masę ziemniaczaną osącz przez płótno. Osączony sok odstaw. Zlej powstały płyn, pozostaą na dnie mączkę zbierz, dodaj do masy ziemniaczanej. Wymieszaj, lekko przypraw do smaku solą.
2. Twaróg rozgnieć widelcem.Dodaj śmietanę i żółtko, przypraw do smsku solą i pieprzem, wymieszaj. Z twarogu zrób kulki wielkości orzecha włoskiego.
3. Z masy ziemniaczanej formuj placki. Na środku każdego ułóż twarogową kulę, dokładnie zalep.W garnku zagotuj 3 litry wody, lekko osól. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z niewielką ilością zimnej wody, wlej do garnka z wodą. Wkładaj pyzy porcjami, gotuj ok. 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z boczkiem to dla mojego męża, a ja proszę na słodko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    Uwielbiam pyzy !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyszności .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !