Sposób przygotowania

Sałatę umyć,osuszyć.Obrać i drobno posiekać szalotki.Przygotować sos winegret:ocet wymieszać z szalotkami,solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dodać 1,5 łyżki oliwy i mieszać,aż sól się rozpuści.Jajko roztrzepać,przyprawić pieprzem.Mąkę i bułkę tartą rozsypać na dwa talerze.Krążek sera obtoczyć kolejno w mące,jajku i bułce.Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy i smażyć na niej ser za złoty kolor z dwóch stron.Przełożyć na talerz,umieścić na nim krążek ananasa i plaster szynki.Sałatę polać sosem winegret,podawać z panierowanym serem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !