Sposób przygotowania

Z mąki, wody i jajka wyrabiamy ciasto na zacierki i władamy je do lodówki.
Kurę dokładnie myjemy dzielimy na kawałki a następnie chwilkę gotujemy zbierając szum jaki powstanie. Następnie dodajemy dowolnie pokrojone warzywa oraz cebulę przekrojoną na pół i opaloną nad palnikiem. Dodajemy liść i ziele angielskie i całość gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy świeżo siekany koperek.
Z przygotowanego ciasta robimy zacierkę wrzucając ją na gotujący się rosół. Gotujemy do momentu aż wypłyną.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny, dawno nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    prosty i smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bombowo :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetny
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię domowe rosołki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    bardzo go lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !