Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona cebula w winie z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 5 szt
wino białe wytrawne 2 szklanki
rodzynki 10 dag
masło 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona cebula w winie z rodzynkami

Czerwone cebule obrać i pokroić ćwiartki, zeszklić na maśle. Zalać winem, dodać rodzynki, sól i pieprz. Dusić na średnim ogniu, aż wino wyparuje w połowie, a cebula będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.09.2012 09:32
fajna
kate.500 18.05.2012 07:59
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak