Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, dodać kostki bulionowe, zagotować, włożyć ryż i obraną marchew, ugotować, odcedzić, ostudzić. Następnie do ryżu dodać 2 jajka, koperek, rozdrobnioną rybę, utartą na tarce o dużych otworach marchew, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Formować wałeczki o średnicy 3 cm, panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, połączonym z masłem. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    krokiety uwielbiam, a w tej postaci również bedą mi smakowały;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajne- pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich jeszcze nie robiłam, musze wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !