Sposób przygotowania

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/68926/ciasto-pierogowe.html. Na łyżce oliwy smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zacznie rumienić przesypujemy do miseczki. Do pozostałego tłuszczu po cebuli dodajemy drugą łyżkę oliwy i wrzucamy mięso mielone wymieszane z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem czosnkowym i solą czosnkową. Smażymy ok. 6-8 minut po czym dodajemy cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut. Następnie taki farsz nakładamy na wcześniej przygotowane ciasto pierogowe i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem i cebulką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy farsz
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super! Uwielbiam czosnek, więc takie pierożki na pewno bardzo przypadłyby mi do gustu!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    muszą być bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż miło popatrzeć, mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mocno czosnkowe, wyglądają bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetne zdjęcie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię dobrze doprawiony farsz w pierogach.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze pyszne nie ważne z jakim nadzieniem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    takie na odporność ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !