Sposób przygotowania

Wymieszać mięso, bulke, cebule, czosnek, harisse, przyprawy. Bakłażana pociąć na plastry, każdy posmarować oliwą i grilować na gorącej patelni, do uzyskania ładnych pasków. Z mięsa formować wałeczki, połozyc na kazdy plater bakłażana jak na zdjeciu
na to palsterek mozarelle, listek bazylii i zawinąć je w plastry bakłażana.I do brytfanki. Resztę niezużytego mięsa dodałam do sosu pomidorowego którym zalałam rolady. reszte mozarelli pokroilam na sos i dodałam jeszcze startego sera, pospałam wszystko, niestety brak parmezanu wiec zastapiłam go polska gouda. wszystko posypałam bazylia suszona.
Zapiekać ok. pół godziny, w temperaturze 200 stopni, na blaszce lekko posmarowanej oliwą. Z dwoch bakłazanów wyszło mi 18 roladek. I wcale to nie jest takie pracochłonne jakby sie wydawało:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !