Sposób przygotowania

Polędwicę płukamy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i odstawiamy na ok.1 godz. do lodówki.
Następnie rozgrzewamy olej i obsmażamy polędwicę z obu stron najpierw na średnim, a potem na małym ogniu. Ta wersja polędwicy jest dla tych , którym nie przeszkadza, że mięso nie jest kruche.
Usmażoną polędwicę polewamy sosem (przepis dostępny w mojej księdze przepisów).
Mozna podawać z pieczonymi ziemniakami i jarzynami z wody.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo apetyczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo mi się podoba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    A to dobre!
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    to musi być pyszne
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !