Sposób przygotowania

Przyprawy miażdżymy mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny i nacieramy umyte wcześniej mięso i słoninę.Odstawiamy na 24 godziny.Mięso dzielimy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem i formujemy z nich prostokąt.Słoninę kroimy w cienkie plastry i układamy na mięsie.Suchy biały ser ścieramy na tarce i mieszamy go ze śmietaną posiekanym koperkiem,szczypiorkiem ,kminkiem i usiekaną cebulą.Masa powinna nam wyjść niezbyt gęsta.Taką masą smarujemy słoninę .Całość zwijamy jak roladę i obwiązujemy, i posypujemy mąką.Obsmażamy na smalcu,przekładamy do rondla i dusimy w niewielkiej ilości sosu.Miękkie mięso kroimy w plastry i polewamy sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !