Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z tuńczyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
kukurydza 0,5 puszki
cebula 1 szt
ser żółty 10 dkg
majonez 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z tuńczyka

Tuńczyka osączyć z zalewy, wrzucić do miski, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać drobno, dodać do tuńczyka, połączyć z resztą składników. Dobrze wyrobić ręką na jednolitą masę. Z masy formować kotleciki na kształt mielonych, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Odwracać je delikatnie, żeby się nie rozpadły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 28.03.2011 19:40
Uwielbiam tuńczyka z puszki więc spróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak