Sposób przygotowania

Kurczaka opłukać i wysuszyć, następnie pokroić i rozklepać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie panierować w mące, jaju i bułce tartej. Smażyć z jednej strony do zrumienienia na oleju.
Na usmażona stronę kurczaka kładziemy plaster sera i smażymy do momentu, aż ser się stopi. następnie kładziemy żurawinę i przekładamy na talerz.
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takiej nie jadłam - super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z żurawiną, smaczne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    musiala byc smaczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne mięsko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !