Sposób przygotowania

Umyte mięso układamy na desce do krojenia i rozbijamy tłuczkiem. Powinno być rozbite dość cienko, ale nie powinny w nim podczas tłuczenia powstać dziury. Najlepiej tłuc mięso w foliowym woreczku śniadaniowym, wtedy nie będzie pryskać. Jajko rozkłócamy w miseczce z przyprawami. Bułkę tartą wsypujemy na talerz. Maczamy mięso w jajku, następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Mięso przecinamy na pół, ale nie do samego końca, tylko odrobinę. Wkładamy tam ser. Smażymy na sporym ogniu na patelni teflonowej na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Po każdej partii smażenia wylewamy z patelni olej ze spalonymi resztkami bułki tartej.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    coś w sam raz dla mnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i zarazem kaloryczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i zarazem kaloryczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i zarazem kaloryczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i zarazem kaloryczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i zarazem kaloryczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Jak dla mnie, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !