Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, cebulę obrać włożyć do 1 l wrzącej wody, dodać udka z kurczaka, sól, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i gotować do miękkości. Gdy mięso miękkie, wyjąć, przestudzić, zdjąć skórę. Jajka wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Udka oprószyć mąką, zanurzać w jajku i następnie obtaczać w płatkach owsianych wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite udka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !