Sposób przygotowania

żeberka umyć oprószyć solą i natrzeć majerankiem,z soku z ananasa,miodu,ketchupu i oliwy zrobić marynatę i polać żeberka następnie odstawić na 1 dobę do lodówki,następnego dnia włożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i upiec w piuekarniku w temp.180st.ok.1godz.co jakiś czas podlewać sokiem z ananasa,na 10min.przed końcem pieczeniado brytfanki lub naczynia żaroodpornego dodać osączone plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryczki,podawać z ryżem na sypko wymieszanym z rodzynkami i kukurydzą z puszki,polać danie wytworzonym sosem podczas pieczenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Świetne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No tak robie podobne,lubie robic je na różne sposoby.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawe połaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !