Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z oliwą, wodą, jajkiem, margaryną oraz szczyptą soli. Wyrabiaj do uzyskania gładkiej masy, następnie zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę.
Tuńczyka odsącz, rozdrobni widelcem i dodaj posiekana natkę pietruszki.

Ugotowane jajka posiekaj, wymieszaj ze śmietanką, kaparami, cherry i przypraw do smaku. Całość wymieszaj z tuńczykiem.
Ciasto podziel na dwie części, jedną wylep formę do tarty, rozprowadź nadzienie i połóż drugą część ciasta, łącząc brzegi oby części ciasta.

Na koniec posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok 35 minut w nagrzanym piekarniku do 220 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !