Sposób przygotowania

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. 2 jajka wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek i widelcem roztrzepać, Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, 1 jajko, mąkę ziemniaczaną, cebulę i przyprawę, dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Z masy mięsnej rękami zamoczonymi w wodzie formować owalne kotlety. Zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    płatki kukurydziane są świetną panierką, nie tylko do mielonych :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super kotleciki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo dobre:)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Taki mielony z pewnością jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !