Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 5 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki i sera. Z jednej strony ułożyć paprykę pokrojoną w paski, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla, skropić oliwą i podlać odrobiną wody, poddusić około 15 minut aby doszły. podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super roladki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takie roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    koniecznie muszę zrobić na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne roladki, też czasami takie robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !