Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętus po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miętus 1,5 kg
sok z ogórków kwaszonych 1 l
masło 100 g
mąka 200 g
cytryna 1 szt
chrzan 100 g
śmietana 200 g
sól do smaku
cukier do smaku
kostka rosołowa 1 szt
pomidory 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miętus po polsku

Miętusa oczyścić,opłukać,wyfiletować,pokroić na duże porcje,sok z ogórków zagotować,włożyć porcje miętusa,gotować około 25 min na wolnym ogniu,sporządzić sos chrzanowy;z masła ,mąki zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić rosołem z kostki ciąle mieszając ,dodać sól,cukier i utarty chrzan z octem,odstawić,dodać śmietanę,miętusa wyjąć,położyć na talerzu,podlać sosem chrzanowym z dodatkiem pokrajanych w kostkę pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak