Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojone mięso i zrumienić. Pod koniec wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Wszystko przełożyć do garnka, wlać 2 szkl wrzącej wody, rozkruszoną kostkę rosołową, ketchup i dusić do miękkości. Śmietankę wymieszać z 2 łyżkami mąki, mieloną papryką, wlać do sosu, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub ziemniaczanymi kluskami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    brzmi bardzo fajnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego paprykarzu nie robiłam, ciekawa jestem jak smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !