Sposób przygotowania

Rozbić ziarna jałowca,czosnek utrzeć z solą i jałowcem.Mięso umyć i po tej stronie gdzie jest tłuszczyk naciąć w kratkę.Całość natrzeć mieszanką przypraw,zwinąć w folię i wstawić do lodówki na całą noc.Po tym czasie mięso nasmarować dżemem,oprószyć pieprzem,cynamonem,kminkiem,ostrą papryką i skruszonymi liśćmi laurowymi.Mięso ułożyć w brytfannie,a wkoło niego położyć kawałki cebuli i podlać sokiem jabłkowym.Piec około 40 minut.Dołożyć ćwiartki jabłek i gdy mięso się zarumieni,przykryć folią i piec jeszcze około 40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszna taka pieczeń-już nie mogę doczekać się świąt
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    na pewno zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    swojska szyneczka najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    na elegancki obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowa wedlinka najlepsza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    piekna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Taka domowa jest najlepsza.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MartaKarasia90

    tez taką robimy ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !