Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w kawałeczki. Rosół jeśli mamy w nim jakieś warzywa lub mięso przelewamy przez sito i taki wywar stawiamy na małym ogniu. Gdy zacznie się gotować dodajemy pieczarki i gotujemy ok 45 minut. Na ostatnie 10 minut wsypujemy tymianek. Jeśli sam rosół nie był odpowiednio przyprawiony solimy i pieprzymy wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam pieczarkowej:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    z tymiankiem nie robiłam, a pieczarki kroiłeś, czy dałeś całe, bo nie widać?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kroiłem najpierw całego grzybka na pół a potem w plasterki. Dość grube i duże były te plastry. A w zupie na dno opadały. Próbowałem szybko zamieszać i zrobić zdjęcie ale jak widać nie udało mi się :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !