Sposób przygotowania

Płaty żeberek pociąć na porcje ,natrzeć chili,pieprzem ,przyprawą do wieprzowiny i solą,zostawić na minimum 2 godz .
Patelnie z grubym dnem dobrze nagrzać i obsmażyć na niej mięso(bez tłuszczu ,bo z mięsa wytopi nam się ,aż nadto).Obsmażone mięso przełożyć do brytfanki,dolać 1 szklankę wody ,dodać liście laurowe i ziele angielskie ,przykryć i dusić w piekarniku nagrzanym do temp.180-200 st około 1 godz ,może być troszkę dłużej.Przed podaniem polać mięso sosem chili i wymieszać .
Ja swoje podałam z ogórkami chili i był naprawdę ogień w buzi ,więc radzę przygotować sporo picia .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !