Sposób przygotowania

Matiasy płuczemy, zalewamy zimną wodą i zostawiamy na 2 godziny. Osączamy, kroimy w ok. 3 cm dł. dzwonka. Cebulę kroimy w piórka, grzyby w plasterki. Na dnie słoika (o pojemności 0,9 l) kładziemy liść Kafiru i 3 kulki ziela angielskiego. Następnie układamy warstwami: cebulę, śledzie i grzyby. Ostatnią warstwą ma być cebula. Na wierzch sypiemy pieprz i kładziemy liść oraz pozostałe ziele. Śledzie lekko ugniatamy w słoiku. Zalewamy olejem (należy olej wlewać stopniowo, gdyż powoli ścieka on do dna słoika). Odstawiamy do lodówki na 2-3 tygodnie.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wyglądają pięknie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierwszy raz czytam taki przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierwszy raz czytam taki przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !