Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie i pozostawić na noc. Mięso umyj osusz, pokrój w kostkę i zalej wodą, zagotuj. Marchew obierz i dodaj do miesa. Namoczoną fasolę wrzuć do wywaru, gotuj ok 40 min. Ziemniaki obierz, łodygi selera umyj i oczyść z włókien pokrój w grube plastry. Razem z ziemniakami dodaj do zupy. Gotuj ok. 15 min. Na koniec dodaj krojone pomidory. Cebulę obierz pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj do zupy. Przypraw solą i pieprzem, papryką oraz ewentualnie świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale apetyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Jeszcze takiej nie jadłam.Musi buć smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !