Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy wodę wraz ze szczyptą soli i cukru. Wrzucamy umyte świeże liście szpinaku i gotujemy 4 minuty. Odsączamy i kroimy w paski. Czosnek rozgniatamy i również drobno kroimy. Na patelnię wrzucamy liście szpinaku i chwilkę smażymy do odparowania wody. Następnie dodajemy czosnek, trzymamy kilka minut i zalewamy śmietaną. Całość dusimy do zredukowania się śmietany. Pod koniec przyprawiamy do smaku solą ziołową. Ciasto pierogowe zrobione wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html nadziewamy tak przyrządzonym farszem i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na gorące pierogi kładziemy wiórki masła i serwujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    są świetne a z dodatkiem fety albo innego sera też palce lizać!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z serem pleśniowym i pesto jeszcze robiłem :o) Niedługo dodam przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ostatnio też miałam pełno dań szpinakowych, muszę ten przepis wykorzystać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam pierogi ze szpinakiem :-)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba tylko ja bym je jadła ,rodzinka nie przepada za takim połaczeniem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne...z fetą również:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pyszne pierozki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !