Sposób przygotowania

Mięso umyć w zimnej wodzie,osuszyć,pokroić w paski.Oprószyć mąką,solą i pieprzem.Cebulę obrać,zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać,podsmażyć na 1\\3 ilości masła.Dodać koncentrat,wymieszać,smażyć jeszcze 2 minuty.Resztę masła mocno rozgrzać na drugiej patelni,wrzucić mięso,smażyć koło 8 minut.Zmniejszyć płomień,wlać bulion,dodać cebulę z koncentratem.Stale mieszając dusić na małym ogniu około 20 minut.Pod koniec duszenia dodać paprykę i śmietanę,przyprawić do smaku pieprzem i solą,dobrze wymieszać.Podawać natychmiast najlepiej z kluskami śląskimi.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacyjny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !