Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Podgrzać je na patelni do odparowania. Dodać łyżkę masła i lekko podsmażyć. Oprószyć solą. Ok 1/3 pieczarek odłożyć. W połowie śmietany rozprowadzić mąkę i jajka. Skroić trochę cebuli. Dodać trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Podgrzewać do ścięcia sosu. Farsz nakładać na naleśniki i zrolować. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć naleśniki. Pozostałe pieczarki połączyć z resztą śmietany. Można dodać trochę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym i udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Koniecznie muszę wypróbować.
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ślicznie wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !