Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
cebula
mąka 1 łyżka
tłuszcz
sól
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy na ciepło

Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pieczarki,dodajemy drobno pokrojoną cebulę i dusimy.Gdy cebula prawie się \"rozleci\" rozrabiamy mąkę w kubku wody,dodajemy śmietanę,dokładnie mieszamy i wlewamy do pieczarek,doprawiamy do smaku.Podajemy do ziemniaków,kaszy no i oczywiście klusek śląskich:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.02.2012 19:59
smaczny
Karmel 11.02.2012 12:29
super
rutynka 28.11.2011 10:17
lubię taki:)
Barbara/zuza22_85 02.10.2011 18:40
dobra
kejt2 27.09.2011 15:02
pyszności
rosik93 20.09.2011 18:09
mniam
Wacław 19.09.2011 10:24
\"lubię to \"
marta1371 04.09.2011 22:39
Super
kanu83 06.08.2011 15:53
extra
Edyta38 25.07.2011 22:22
super
agogo2 02.07.2011 15:47
pyszny
kulek 01.07.2011 17:39
smaczne
Ania67 15.06.2011 22:21
popieram
Justyna Jussstiii 06.05.2011 11:39
super
ronald88 04.05.2011 13:42
smaczne
Motorek 26.04.2011 10:09
super
Krystyna32 29.03.2011 18:16
extra
joanna77 25.03.2011 14:31
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak