Sposób przygotowania

Masło rozpuścic w garnku, dodac do niego mleko i podgrzac do temperwtury około 40 stopni. Drożdże rozkruszyc i dodac do nich odrobinę ciepłego mleka, mieszczac aż do rozpuszczenia drożdży. Dodac pozostałe mleko, sól, cukier i 2,5 szklanki mąki. Wyrabiac aż ciasto będzie głodkie i lśniące. opuszuc lekko mąka i zostawic na 0,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto przełożyc na stolnicę i wyrobic z pozostałą mąką. Formowac małe bułeczki o dowolnym kształcie. Układac na blaszkach zachowując odstęp. Pozostawic do wyrośnięcia na około 20 minut, po czym posmarowac roztrzepanym jajkiem i piec 8-10 minut w piekarniku ustawionym na termoobieg i temperaturę 190 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne bułeczki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Ależ smakowicie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    bardzo apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !