Sposób przygotowania

Ciasto:
Drożdże rozpuścić w mleku,mąkę przesiać dodać do niej drożdże i resztę składników , zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia .

Pieczarki pokroić na plasterki,podsmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem tak na pikantnie .
Parówki obrać z osłonek .
Cebulę pokroić na piórka.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość do 1 cm,pociąć na trójkąty ,posmarować keczupem i pieczarkami ,na brzegu ułożyć porcję parówek i cebuli,posypać przyprawą do zapiekanek ,zwinąć rogale i ułożyć na natłuszczonej blaszce ,każdego posypać tartym serem .Odstawić jeszcze na 30min do wyrośnięcia.
Piec w temp.180st do 30 min.

Mi bardzo smakowały maczane w dodatkowej porcji keczupu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Trochę zaskakujące, że nie na słodko, ale jakie apetyczne. Zapisuję do zrobienia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy i apetyczny przepis.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszne rogale :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Bardzo ciekawy pomysł :) chętnie go wypróbuję pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !