Sposób przygotowania

Kaczkę myjemy, luzujemy (wyjmujemy z niej kości). Od wewnątrz i z zewnątrz nacieramy ją solą i odstawiamy. Z bułki ścinamy skórkę, którą moczymy w ciepłym mleku. Odciskamy. Wołowinę, wątróbkę, skórkę z bułki i czosnek bardzo drobno siekamy. Miąższ bułki kroimy w kostkę (ok. 1x1 cm). Składniki farszu mieszamy ze sobą. Nadziewamy kaczkę, sznurujemy, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy (bez przykrycia) 90 minut w temperaturze 170 stopni (z termoobiegiem).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    extra mięcho (:

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !