Sposób przygotowania

Przygotować ciasto.Na stolnice przesiać make,wbić jajka,dodać masło i dolewając wody wyrobić dość twarde ciasto.Pokroić kluski ,lekko przesuszyć.Rozmrozić szpinak .Obrany i posiekany czosnek rozetrzeć z solą.W rondlu stopić masło ,dodać szpinak i czosnek,mieszając chwile smażyć.Przyprawić do smaku solą ,szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową,wlać rozkłóconą z maka śmietane,mieszając zagotować.Owczy ser zetrzeć na tarce.Nastepnie ugotować kluski w osolonej wodzie,po czym odcedzić.Podawać w podgrzanej dużej salaterce obłożone szpinakiem i posypane bundzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pysznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !