Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowo- śliwkowa z makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 30 dag
śliwki 30 dag
cukier 10 dag
cynamon Prymat do smaku
makaron 100 gram
śmietana 18 proc 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowo- śliwkowa z makaronem

Śliwki umyć, usunąć z nich pestki i zalać gorącą wodą. Gdy się rozgotują przecieramy je przez sito. Jabłka obieramy kroimy w ósemki i dodajemy do przetartych śliwek. Do zupy doddajemy także pół szklanki cukru i łyżkę cynamonu. Wszystko starannie mieszamy. Łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy z zimną wodą i wlewamy do zupy. Wszystko zagotowujemy. Na koniec zupę doprawiamy śmietaną. Podajemy z osobno- ugotowanym makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.04.2012 09:33
oryginalna, lubię słodkie zupy :)
ankaryba 20.03.2012 16:08
super!!!
aacaac 07.03.2012 11:06
pycha
Emiliozo 20.01.2012 07:45
co za połączenie składników
m1monika 03.11.2011 18:04
super
piotereq 01.11.2011 12:06
fajna
Ania67 16.08.2011 17:41
smaczna
Dorota59 11.07.2011 18:33
bardzo taką lubię
Kuchareczekjeden 15.06.2011 08:45
świetne
Robert10 19.05.2011 10:06
na upał super
Elżbieta17 05.05.2011 14:32
Moje ulubione danie na lato:)
AgaS10 24.04.2011 08:03
ale pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak