Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy i kroimy w plastry o grubości 3 cm a każdy plaster kroimy na cztery. W woku rozgrzewamy olej,wkładamy bakłażany i smażymy mieszając. Po wyjęciu na tym samym oleju przesmażamy krótko posiekany czosnek.Z cukru,sosu sojowego i wina robimy sos wszystko trzeba dobrze wymieszać. Powstały sos dodajemy do bakłażanów z czosnkiem i gotujemy do czasu aż brokuły wchłoną sos. z Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    O ! Wersja orientalna bakłażana - warta uwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawa propozycja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !