Sposób przygotowania

Mąkę, jajo i wodę zagnieść. Rozwałkować i wykrawać koła na pierożki. Twaróg rozgnieść z jajkiem, śmietaną, cukrem i cynamonem - nie może być zbyt rzadki. Nadziewać pierożki i gotować we wrzącej wodzie do wypłynięcia na wierzch. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu lub podsmażone. Wg uznania można posypać cukrem i polać śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ale mi narobiłaś ochoty na takie pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mniaam
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze zrobione własnoręcznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Właśnie takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    hafija

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    jeszcze takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !