Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto. Odstawić. Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić wraz z serem maszynką o średnim sicie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju i wraz ze szczypiorkiem, solą i pieprzem dodać do ziemniaków. Dokładnie wymieszać. Z ciasta odrywać porcje wielkości mandarynki, rozwałkować je na kształt koła (wielkości płyty CD), każde koło przekroić na pół, zlepić brzeg (ten, który stykał się z nożem), tworząc stożek. Napełnić go farszem, następnie dokładnie zalepić pozostałe brzegi . Smażyć w niezbyt gorącym oleju na ciemnozłoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nigdy nie jadłem , pewnie warto spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cos dla mnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !