Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mielone mięso i krótko razem podsmażyć. Pomidor, chilli, oliwki oraz migdały drobno posiekać, dodać do mięsa razem z rodzynkami. Farsz doprawić mielonym kminkiem, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Strąki papryki umyć, odkroić nasady z ogonkami i usunąć przez otwór pestki. Wydrążone papryki napełnić farszem, zawinąć w folię aluminiową albo pergamin. Ułożyć na blasze i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W trakcie pieczenia papryki odwrócić, aby równomiernie się upiekły.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !