Sposób przygotowania

Mleko, cukier i drożdże dodać do mąki pszennej i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać mąki gryczanej i dolać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany. Wybijać łyżką, w między czasie dodać żółtka, ubitą z białek pianę, sól oraz stopione masło. Ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć na małej, posmarowanej tłuszczem patelni ok. pół cm. bliny. Ciepłe są smaczne ze śmietaną lub masłem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe te bliny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !