Sposób przygotowania

Pstrąga delikatnie posolić i dość obficie posypać pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie smażyć na patelni grillowej posmarowanej dosłownie paroma kroplami oliwy. Długość smażenia zależy od „grubości” filetów.
W międzyczasie przygotować sos.
Ananasa odsączyć, pokroić w cząstki i podsmażać na maśle aż ładnie się zarumieni. Wtedy należy dolać sok pomarańczowy i szklankę zalewy z puszki z ananasem. Jak się zagotuje to dorzucić starty imbir i miód. Doprawić do smaku chili i ewentualnie odrobiną soli. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut- sos w tym czasie powinien trochę zgęstnieć.
Usmażoną rybę polać sosem i posypać grubo mielonym pieprzem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !