Sposób przygotowania

Czosnek wycisnąć albo drobniutko poszatkować , imbir i skórkę z 3 cytryn, natkę poszatkować . To wszystko włożyć do miseczki dodać sól i utrzeć bardzo dokładnie .Długim nożem robimy dziurę na wylot Połowę masy z przypraw po wsadzać do środka a resztą dobrze natrzeć mięso całe . Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na góra 2 dni. Potem wyjmujemy z foli kładziemy do brytfanki polewamy olejem , przykrywamy i pieczemy do 1,5 godziny w 180 st. W brytfance powinien utworzyć się sosik to możemy od czasu do czasu polewać nim mięso. Przed końcem pieczemy zdejmujemy pokrywkę i jeszcze 15 minut pieczemy .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    najs
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię pieczone mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !