Sposób przygotowania

Gotujemy makaron al dente w wodzie z odrobiną soli. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Makaron odcedzamy i przekładamy do głębokiej blachy lub naczynia żaroodpornego i zalewamy ugotowanym mlekiem. Dodajemy 3-4 bardzo płaskie łyżeczki masła lub margaryny. Pieczemy w gorącym piekarniku, dopóki mleko nie wyparuje. Psypujemy cukrem pudrem, cynamonem i kroimy na kawałki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne śniadanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo dobre śniadanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    ciekawy przepis, do wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !