Sposób przygotowania

Fileta oprószyć pieprzem i przyprawą do kurczaka.Usmażyć na oleju.Kiedy przestygnie pokroić w drobną kostkę.Grzyby wcześniej namoczone ugotować,pokroić w paseczki.Na maśle podsmażyć garść poszatkowanej kapusty pekińskiej.Fileta,kapustę i grzyby połączyć,doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.Papier ryżowy pojedynczo zanurzać w letniej wodzie i układać na ściereczce lub desce,poczekać aż zmięknie.Nałożyć po dwie łyżki farszu,zwinąć jak krokiety.Naleśniki obsmażyć z dwóch stron na oleju,wyjąć na papierowy ręcznik by wchłonął nadmiar tłuszczu.Podawać ze słodko-pikantnym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle interesujący przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie jadłam....dziękuję Joanno, niespodzianka była duża...pozdrawiam
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciekawe , niecodzienne....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !